Over mij

Mijn naam is Annemieke Romeijn. Ik ben geboren in Sneek, in 1967.

Toen ik acht was had ik een bijna dood ervaring. Dat was een traumatische gebeurtenis met een spirituele dimensie: ik zag geen tunnel, maar wel een een prachtig wit licht. Ik dacht dat ik de hemel had gezien! Jammer genoeg was het ‘mijn tijd nog niet’.

Op mijn zeventiende las ik een boekje van Albert Einstein: Mijn Theorie.  Daar hield ik een levenslange fascinatie voor de bètawetenschappen aan over. Ik praat graag over deeltjes en golven en over aan elkaar tegengestelde theorieën.

Wat mij betreft gaan spiritualiteit en wetenschap uitstekend samen. Een open, onderzoekende houding is in beide disciplines een deugd. Spiritualiteit onderzoekt de gevoelswereld, en wetenschap onderzoekt de materiële wereld. Spiritualiteit is in principe privé, en wetenschap is in principe openbaar.

Via de Biodynamische Cranio Sacraal Therapie kan ik mijn belangstelling voor deze twee verschillende werelden met elkaar verbinden.